Улун
Китайський чай Улун (бірюзовий чай) Улун (Цин Ча, 乌龙茶, «Чорний дракон», «бірюзовий», «синьо-зелений») - це один з найбільш різноманітних і затребуваних китайських чаїв, оскільки в ньому комбінуються чудові властивості зеленого і червоного, а також за ступенем ферментації він розташовується між вищевказаними чаями.
Сировина окислюється на 40-60%, ферментується не весь листочок, а тільки кромка і діляночка поверхні.
Серединка залишається незмінною, що й обумовлює приємне відчуття і пахощі напою.
Чагарники, з яких виробляють Улун, дуже вимогливі. Вони потребують дуже хороших умов вирощування і ретельної турботи. Сировину збирають чотирма періодами, які розділені на 24 сезони. Один сезон збору займає 15 днів. Починають збір в кінці квітня і закінчують в листопаді.
Високоякісним значиться чай, зібраний навесні — ароматний, а восени — збалансований за смаком. Низькоякісний — літній.
Збір сировини відбувається після формування і зрілості литсків. Відбирається три, чотири і навіть п'ять м'ясистих, зрілих і великих листочків.
Найвідоміші світлі Улуни:
- Алішань — один з найбільш дорогих і шанованих тайваньських гірських Улунів з соковитим, фруктовим ароматом і шовковистим смаком.
- Лішань — цей улун відомий за свій сильний і чудовий фруктовий аромат, який зберігається протягом довгого часу.
- Те Гуань Інь (Залізна Богиня Милосердя) — знаменитий і улюблений Улун, який характеризується чудовим квітковим ароматом з відтінками ніжною бузку.
- Дун Дін (Улун з Морозного Піку) — чудовий чай з яскравим ароматом і ніжним відчуттям.
- Цуй Юй (Нефритовий Улун) — розкішний тайванський Улун з чудовим ароматом і вишуканим смаком.
- Шуй Сянь світлий — ніжний, та трохи загадковий, а також оригінальний своїй зручній фасуванням у вигляді невеликих брикетики.
- Молочний — ароматний тайванський Улун, який пахне молочними нотками з вершково-карамельним смаком.
- Женьшень — дуже цілющий чай з яскраво вираженим ароматом женьшеню і з солодким присмаком.
- Шань Лінь Сі («Струмок хвойного лісу» або «Струмок гірського лісу») — багатогранний і глибокий тайванський високогірний Улун, який при заварюванні відкривається поступово, міняючись від проливу до проливу — ароматом хвої, фруктів, трав і квітів.
Найзнаменитіші темні Улуни:
- Да Хун Пао (Великий Червоний Халат) — легендарний, гірський чай. Володіє довгим і глибоким духмяним ароматом із солодкувато-фруктовим післясмаком.
- Дун Фан Мей Жень (Східна красуня) — рідкісний і незвичайний сорт, який готовий дивувати своїм приємним фруктовим ароматом і квітково-медовим смаком.
- Шуй Сянь — незвичайний гірський чай, дуже ніжний і відмінно збалансований за смаком і впливом.
- Ті Гуань Інь чорний — унікальний чай з димним ароматом! Це свіжий Ті Гуань Інь підсмажений на дровах в глиняній печі.
- Жоу Гуй (Юй Гуй) — незвичайний! Він характеризується терпкуватим смаком і приємним ароматом кориці.
- Фен Хуан Дань Цун (Одинокі кущі з гори Фенікса) — чайні кущі ростуть на схилі гори Фенікс. Настій має злагоджений квітково-медовий смак і легкий освіжаючий аромат.
- 118
- 425
- 109
- 270
- 193
- 662
- 679
- 663
- 414
- 642
- 703
- 235
- 557Тайванський чай улун оолонг Да Юй Лін Ming Shan Ming Zao, 160 г1 399 ₴/упаковкаВ наявності Оптом і в роздріб
- 5077
- 439
- 341
- 441
- 702
- 436
- 642
- 735
- 698
- 438
- 678