Шу Пуер (Чорний) Чай
Китайський чай Шу Пуер (зістарений, готовий, чорний) Чай Шу Пуер — це пост-ферментований чай, який проводиться в китайській провінції Юньнань. Відрізняється специфічною технологією виробництва: зібрані листя, оброблені до рівня зеленого чаю, піддаються процедурі ферментації — природному або штучному (прискореного) старіння.
При природному старінні чай витримується приблизно 7-10 років, за цей час проходять повільні процеси ферментації, внаслідок чого змінюється склад речовин в чаї і його смак і аромат.
Унікальним, на думку знавців, чай стає після закінчення 10-20 років (за умови правильного зберігання). З часом якість пуеру стає тільки краще, на відміну від інших видів чаю, які, як правило, з часом втрачають свою користь і смак.
Пуер буває, як пресований у формі млинця, гнізда, цегли, так і розсипний. Через особливу технологію виробництва, Пуер володіє неповторним смаком і ароматом, який не сплутаєш ні з зеленими, ні з червоними чаями, ні з улунами.
Пресований Шу Пуер буває темно-червоного або темно-коричневого і навіть майже чорного кольору з безліччю темно-жовтих вкраплень. Шу Пуер має яскравий деревний ароматом; колір заварки у Шу Пуеру жовто-оранжевий, яскравий і насичений; смак Шу Пуеру деревний, насичений і яскраво виражений, з дуже довгим гіркуватим присмаком.
Адже Шу Пуер — приємний м'який напій з солодкуватим смаком, в ароматі якісного Шу Пуеру можна зустріти крім характерної землистої ноти і більш тонкі нюанси — деревні, горіхові, карамельні, шоколадні і т. д.