Нова культура кави
У світі все змінюється і особливості. які існують століттями, теж мають схильність до вимірюваннязмін.
Це сталося з розвитком і споживанням кави, спершу в світі, а тепер і в нашій країні. Стало помітно щось нове, щось таке, чого раніше не було.
Отже, що ж нового сталося з кавою?
Для більшості людей, як раніше, так і від частини сьогодні відомі тільки стандартні способи приготування кави, наприклад проста заварка в кухоль, особливо просунуті ж можливо використовували гейзерні кавоварки або турки.
Загальною особливістю старої культури споживання є використання неякісного кави, що робить неможливим приготування смачного напою вже відразу. Під неякісним кави розуміється кави, яку продають меленим в супермаркетах з незрозумілим походженням, зберіганням і обсмажуванням. Навіть дотримуючи всі правила і використовуючи різні прогресивні на сьогодні методи приготування, ця кава ніколи не вийде смачним. Але, на жаль, поки більшість людей звикли до такої кави, так-як воно дешеве і доступне практично в будь-якому магазині. Звідси також і традиція додавати до кави цукор, інакше такий каву пити взагалі не смачно.
І ось в останні роки, а точніше приблизно вже з десяток років, світом котитися так звана третя хвиля споживання кави.
Загалом, прийнято виділяти три хвилі розвитку каву. Перша хвиля характеризувалася більш споживацьким підходом до напою, друга акцентувалася вже більше на отриманні задоволення від процесу пиття кави, а сьогоднішня третя хвиля, це щось неймовірне, щось подібно до мистецтва, і це щось, що вам обов'язково потрібно спробувати якщо ви про це ще не чули.
Відповідно, як мінімум все що нове, то воно завжди цікаво, саме тому нова культура в кава дуже швидко поширювалася по світу і в останні роки дуже активно розвивається в Україні. З'являється багато нових кав'ярень, зростає кількість обжарщиков, проектів, що працюють за новими принципами, цінностями, поглядами в приготуванні кави і в загальному підходу до кави, його приготуванні та споживанні.
Отже, в чому особливість нової культури кави?Перше це те, що ви повинні пити каву тільки з свіжообсмаженої зернової кави і використовувати тільки зернової кави свіжого помелу. Це саме в принципі важливе. Потім важливий сам спосіб приготування, ступінь помелу кави, його смак і аромат кави після приготування. Кожна плантація, де вирощується кавове дерево, має певну особливість, в ароматі, у смаку або післясмаку . Кожен з методів приготування, дозволяє розкрити кожен сорт кави зі своєю особливістю. Кава може бути з ароматом томатів, з цитрусовим смаком або післясмаком, або ж володіти таким квітковим запашним букетом, який приверне вас до такої кави назавжди.
Крім свіжості кави, друге що також важливо ― методи приготування. Вони кардинально відрізняються від того, як більшість людей готує каву. Ці методи називаються альтернативними. Тобто, альтернативні методи приготування кави ― це основа третьої хвилі розвитку каву, яка зараз на самому піку розвитку.
До таких методів відноситься приготування кави в пуровере, аеропрессе, кемексе, вакуумний метод приготування в сифоні і нові варіанти споживання кави методом холодного приготування cold-brew
Все це дуже цікаво, і, що найголовніше, робить каву зовсім іншим, ніж-то, не тим, що ви пили раніше. Це затягує і з кожним днем все більше людей стикаються з приготуванням кави цими новими методами і підходами.
Про все це конкретно і більш детально ми будемо писати в наступних статтях нашого блогу.
- Догляд за товарами із мідіВ даній статті йдеться як доглядати за товарами з міді.Повна версія статті