Пітчер Sharp 350 мл з нержавіючої сталі для молока, Молочник для кави з носиком
Пічер Sharp mouth 350 мл для молока Blue
Пітчер для приготування кави з молоком Sharp mouth
Пітчер — один із головних помічників бариста.
Без нього приготувати молочні напої неможливо. Але як же вибрати гарний пітчер для збивання молока?
Що таке пітчер молочник для збивання молока?
У кожного бариста є пітчер або, як його ще називають, джаг, іноді говорять просто молочник.
Це спеціалізований девайс, головне призначення якого — збивання молока та отримання гарної пінки.
Сам процес використання молочника дуже простий. Бариста наливає молоко та поміщає капучинатор кавомашини всередину посудини під визначеним кутом і на певну глибину. Гаряча пара розігріває та збиває молоко в піну.
Найважливіший момент, на який потрібно звернути увагу під час роботи з пітчером — температура молока.
Потрібно не просто нагріти його, але й не допустити закипання. Діапазон температур у цьому разі — не нижчий за 70 і не вище ніж 80 градусів.
Бариста-початківці використовують спеціальні термометри для нагрівання молока, професійні ж орієнттуруватися на свій досвід і відчуття.
Іноді можна натрапити на пітчер із вбудованою шкалою температури.
Рекомендується використання охолоджений пітчер для збивання, щоб піна вийшла щільнішою
Пітчери бувають із різних матеріалів
Джаги виготовляють із різних матеріалів: нержавіюча сталь, кераміка, скло, алюміній, пластик.
Під час вибору такого виробу дуже важливо враховувати теплопровідність матеріалу.
Збивання молока передбачає контроль температури. Теплопровідність матеріалу забезпечує оптимальні умови.
Найпрактичніший і найпопулярніший матеріал — це нержавіюча сталь. Вона не тільки утримує температуру, але й довговічна.
Нержавіюча сталь не боїться механічних пошкоджень. До того ж на неї ніяк не впливають різкі перепади температури, чого не можна сказати про скло або кераміку.
Деякі пітчери додатково покривають шаром тефлону. Воно добре тим, що молоко після нагрівання не прилипа до стінок і не пригоряє. Але в тефлоні є і свої мінуси, його легко пошкодити, він швидко втрачає свої властивості.
Об'єм і товщина стінок пітчера
Ще один важливий параметр вибору пітчера — товщина його стінок.
Велика товщина буде прекрасним вибором для досвідчених бариста або всіх, у кого під рукою є спеціальний термометр.
Товстий метал забезпечує швидке акумулювання тепла в процесі збивання. Він зберігає форму та пишність піни, дає змогу зробити її вищою та щільнішою.
Моделі з тонкими стінками підходять бариста-початківцям.
Вони доступніші за ціною. Тонкі стінки дають змогу легко визначити температуру молока, на дотик, просто торканням руки. Так новачки будуть впевнені, що контролюють процес і не допускають перегрівання.
Об'єм пітчера для молока
Що ж до об'єму, то в цьому разі вибір залежить від самого бариста залежно від того, який напій ви робите або якої кількості молока вам потрібно збити за один раз.
Діапазон розмірів — від 150 мілілітрів до 1 літра. Все залежить від кількості порцій кави, яку Вам потрібно приготувати за короткий термін. Найпопулярніші розміри 350 і 600 мілілітрів.
В ідеалі ви за раз готуєте молоко для одного напою.
Якщо ж ви використовуєте, великий пітчер відразу на кілька порцій може вийти два різні напої за консистенцією.
Характеристики:
- Об'єм: 350 мл.
- Матеріал: Stainless Steel 304
- Зливний носик: Так
- Ручка: Так
- Підходить для Лате-арт: Так
Основні атрибути | |
---|---|
Тип посуду | Молочник |
Призначення | Для кип'ятіння |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Об`єм | 350 мл |
Колір | Синій |
Кришка | немає |
Ручка | Є |
Вбудований свисток | Немає |
Матеріал ручки | нержавіюча сталь |
Виробник | Swan |
Країна виробник | Китай |
Додаткові характеристики | |
Підходить для миття в посудомийній машині | Ні |
Зберігання в холодильнику | Так |
- Ціна: 789 ₴