Набір V60 Wheat для приготування кави від Otem Ceramics
Набір V60 Wheat для приготування кави від OTEM Ceramics
Характеристики набору OTEM Ceramics V60
- Тип набору V60 02
- Виробник OTEM Ceramics
- Країна виробник Україна
- Сумісний із фільтрами розміру 01 і 02
- Набір складається з воронки та чаші для кави
- Матеріал Червона фактурна глина та глазур
- Вага набору 800 грамів
- Ручна робота
Сервери та воронки можуть трохи відрізняються ефектами на глазурі в різних комплектах, але мають максимально наближений вигляд, як на фото. Відмінності трапляються, тому що всі вироби глазуруються вручну та випалюються окремими партіями. Попри це, кожен виріб робиться за певною процедурою, але все одно вони виходять унікальними.
OTEM Ceramics — це керамічний посуд, зроблений вручну в Київській майстерні.
Майстерно керує майстер Таня. Майстерня працює майже два роки. OTEM імпонують природні кольори та фактури, які не роблять акценти, але підкреслюють щось важливе. Які органічно вписуються в різні інтер'єри та під різні настрої. Приємні на дотик, фактурні, теплі. Мета такого посуду — щоб базові утилітарні предмети для щоденного обіднього столу ставали чимось більшим, а ще доступним.
Пуровер — дуже популярний альтернативний метод заварювання кави у світі, завоював він свою популярність завдяки простоті використання й економії часу, адже не у всіх є час вранці приготувати каву в турці або якимсь іншим тривалішим способом. За ними легко доглядати.
Пуровер — це назва як девайсу, так і самого способу заварювання кави (є та інші назви: дріпер, воронка). Він має кут конуса 60° і спіральні виступи на стінках усередині, спрямовані вглиб воронки. Ці виступи дають повітрю вільно циркулювати й брати участь у процесі заварювання кави.
Такий спосіб приготування, ще 1908 року, придумали Японія. Напій, приготований у пуровері не має осаду та дає тонкий смак з усіма нотками та перевагами того чи іншого сорту кави.
Як готувати каву в пуровері
- Закип'ятіть воду. Найоптимальніша температура від 92 до 96 °C.
- Відміряйте каву з розрахунком 6-10 грамів на кожні 100 мл. воды.
- Подрібніть кавові зерна до середньо-дрібного помола.
- Поставте пуровер із паперовим фільтром на чашку або будь-яку іншу ємність
- Пролийте окріп через фільтр, щоб розігріти його та лійку, приклеїти фільтр до стінок. Злити воду з ємності.
- Висипте каву в центр фільтра.
- Влийте трохи гарячої води так, щоб змочити мелену каву та зачекайте 30 сек.
- Повільно виливайте воду, що залишилася, рухаючись по спіралі з центру до зовнішньої частини за 2-3 хв.
- Дочекайтеся поки що залишилася у фільтрі вода стече в ємність. Кава готова!
Основні | |
---|---|
Тип посуду | Кавник |
Матеріал | Глина |
Прес-фільтр | Немає |
Ситечко | Немає |
Колір | Бежевий |
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Призначення | Побутове |
Тип кавоварки | Фільтр-кавоварка |
Фільтр | одноразовий |
Матеріал пуровера V60 02 | глина |
Тип використовуваної кави | свіжообсмажена мелений |
Матеріал сервіровки чайника | глина |
- Ціна: 1 450 ₴