Зелений чай Хуаншань Маофен входить в список десяти найбільш відомих чаїв в Китаї.
Рослини знаменитого китайського зеленого чаю Хуаншань Маофен ростуть на Хуаншань, яка знаходиться на південь від повіту Тайпін і на північ від повіту Усянь провінції Аньхой. Цей куточок природи є одним з наймальовничіших районів Китаю. Круглий рік можна спостерігати, як хмари і тумани поширюються по високогірному району.
Збір чайного листя і технологія виробництва китайського зеленого чаю Хуаншань Маофен
Маофен — не тільки назва чаю, це ще й сам спосіб виробництва чаю, при якому відбираються бруньки і прилеглі до них два листка однакової довжини.
Листя чаю, відібрані по технології «маофен», мають плоску округлу форму, і вважається добірним чаєм.
Кращі сорти цього чаю збирають навесні, після збору листя сушать на сонці, а потім обсмажують на відкритому вогні.
Метод виробництва Маофен дозволяє зберегти природний смак свіжого листя. Процес виробництва чаю складається з чотирьох етапів: збирання, первинне обжарювання (до припинення окислення), згортання і пропікання.
Чайні плантації, розташованих на висоті 700-800 метрів над рівнем моря. Сировина для отримання чаю високої якості збирають під час сезону Ясних днів (Цинмін), тобто на початку квітня.
Смакові властивості китайського зеленого чаю Хуаншань Маофен
Аромат.
Чай володіє чистим вираженим ароматом.
Смак.
Смак легкий, свіжий, навіть неймовірно свіжий. Родзинкою чаю є його післясмак. Він легкий, ненав'язливий, злегка солодкуватий, що проносить кудись за межі нашого існування. Це чай свіжості і весни.
Колір.
Колір настою чаю незвичайний. Він прозорий і практично безбарвний. В ньому яскраво виділяються нотки скошеної трави і свіжість польових квітів.
Але, незважаючи на це, Маофен дарує такий феєрверк смакових емоцій, який не підвладний самому красивому і яскравому кольору чаю.
Сухі бурі чайні листочки переливаються металевим блиском, а в процесі заварювання відбувається їх казкова і чарівна метаморфоза. Вони набувають свіжий зелений окрас, неначе їх тільки що зірвали з чайного куща.
Корисні властивості китайського зеленого чаю Хуаншань Маофен:
Хуаншань Маофен володіє всім спектром цілющих властивостей зелених чаїв: стимулює нервову систему, володіє антибактеріальними і сечогінними властивостями, сприяє зниженню ваги і кров'яного тиску, сприятливо впливає на печінку і зір, полегшує і сприяє запобіганню наслідків радіоактивного випромінювання, допомагає боротися з раковими захворюваннями, перешкоджає старінню організму і підвищує тонус.
Містяться в даному чаї іони фтору можуть вступати в з'єднання з кальцієвої оболонкою зубів, створюючи тим самим додаткову захисну важкорозчинну для кислот оболонку, що сприяє зміцненню зубів і захист від карієсу.
Також Хуаншань Маофен тонізує, сприяє омолодженню, підвищує розумову і фізичну працездатність.
Є джерелом вітамінів, амінокислот, мікроелементів. Підвищує настрій, сприяє творчій активності.
Високе місце, присвоєне чаю Хуаншань Маофен знавцями, пояснюючи, чому в наші дні цей чай вважається одним з трьох найкращих китайських зелених чаїв.
Рекомендації по заварці китайського зеленого чаю Хуаншань Маофен:
- Сполосніть ємність (найкраще заварювати у великій скляній посуді, чайна колба підходить для цього ідеально) гарячою водою.
- Покладіть на дно 4-6 грам чайного листя на 100 мл води і залийте їх кипʼяченою і охолодженою до 80-85 градусів водою.
- Накрийте ємність для заварювання кришкою на 5-10 секунд. Це робиться для того, щоб промити чайний лист і підготувати його до заварювання. Перша заварка зливається. Пити не можна!
- Зніміть кришку і дайте чаю трохи охолонути в чайнику 40 сек. або 20 секунд в гайвані.
- Чай готовий до заварювання. Залийте гарячою водою і відразу ж зливайте чай в іншу посудину, щоб він не перезаварився. Розливайте чай по піалам. Яскравий колір і вишуканий аромат неповторного зеленого чаю не втрачає свої властивості і після декількох проток.
- Рекомендуємо пити маленькими ковтками, розподіляйте чайний настій по всій порожнині рота, щоб почути післясмак цього прекрасного чаю. Обов'язково вдихніть аромат з посуду (з дна склянки або кришки гайвані).
Зелений чай Хуаншань Маофен можна заварювати в гайвані — 7-9 разів, у склянці — 2-3 рази.
Кожен раз виходить настій з новими характеристиками кольору і смаку, відкриття повторюються з кожним новим заварюванням.
Зберігати чай потрібно в місці, недоступному впливу прямих сонячних променів. Необхідно не допускати знаходження поруч з чаєм продуктів з різким ароматом. Для тривалого зберігання рекомендується помістити зелений чай Хуаншань Маофен в холодильник в герметично закритому посуді.
Приємного чаювання!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Зелений чай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Листовий |
Вага | 65 г |
Упаковка | Жерстяна банка |
Подарункова упаковка | Так |
Термін придатності | 540 днів |
Збір | весна 2022 |
Бренд | Lepinlecha |
- Ціна: 499 ₴