Китайський червоний чай Чжен Шань Сяо Чжун Zhong Min Hong Tai, 125 г
Китайський червоний чай Чжен Шань Сяо Чжун Zhong Min Hong Tai, Чай китайський червоний
Чжен Шань Сяо Чжун - яскравий, елегантний і динамічний червоний чай, трохи з димним ароматом.
Спочатку чай називався Лаосун Сушонг, а тепер цей сорт має назву Чжен Шань Сяо Чжун (Zheng Shan Xiao Zhong, 正山小种), що в перекладі з китайської - «Малий вид з правильних гор».
Виробляється цей чай в природній зоні, що охороняється, глибоко в гірській долині Ву Йі Шаня, яка огорнута з усіх боків горами.
Здебільшого виготовляють Чжень Шань Сяо Чжун у селі Тунму та деяких сусідніх невеликих селах провінції Фуцзянь. Село Тунму в 1979 році набуло статусу Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що спричинило заборону на використання пестицидів. Чай виготовлений на цій території - органічний.
Технологія виробництва китайського червоного чаю Чжэн Шань Сяо Чжун
Методика виготовлення Zheng Shan Xiao Zhong включає подвійне прогрівання на вугіллі старої сосни.
Для виготовлення цього сорту чаю, як сировину відбирають сформовані молоді листя, які збирають у травні-червні. Зібраний лист підв'ялюють, розклавши його на вулиці під навісом. Далі тоненьким шаром розкладають листя на сітки, під якими розводять багаття з соснової деревини. Дим просочує чайну сировину.
Потім чай скручують у ролери і укладають у кошики, накривши мокрим полотном, залишають до ранку для ферментації. Вранці почервонілий вологий лист просушують, розклавши його на бамбукових підставках над вугіллям.
Копчення при підв'ялюванні просочує лист димом, а остаточне сушіння створює яскравий смак і аромат.
Основні якості та особливості китайського червоного чаю Чжен Шань Сяо Чжун
Зовнішній вигляд чайної сировини - тоненькі, витончені джгутики з темно-коричневих цілісних листочків;
- Аромат сухого чаю – проникливий, інтенсивний, димно-медовий;
- Настій – прозорий, темно-бурштиновий з бордовим відтінком;
- Аромат - горіхово-фруктовий з тонкими смолисто-копченими нотками;
- Смак - об'ємний, солодкий, димний, від ніжного до терпкого;
- Післясмак - довгий і виразний.
Чжен Шань Сяо Чжун чудовий церемоніальний чай для гурманів та досвідчених любителів. Особливо актуальний у сиру холодну погоду, при фізичних та психологічних навантаженнях, занепаді сил та емоційному дефіциті.
Червоний чай Zheng Shan Xiao Zhong зміцнює імунну систему, допомагає боротися з раком, знижує артеріальний тиск, стабілізує рівень цукру в крові та знижує ризик серцево-судинних захворювань, покращує розумову активність та концентрацію.
Як заварювати китайський червоний чай Чжен Шань Сяо Чжун
Для приготування чайного напою ми рекомендуємо:
- пропорція сухої заварки – 3-5 г на 100-120 мл гарячої води;
- температура води - 95-100 ° C;
- заварювати протоками від 15 до 20 секунд, збільшуючи час експозиції на 15-30 секунд.
Не турбуйтеся, якщо чайний напій не дуже міцний. Через 2-3 заварювання чайне листя «прокинутися» і почне давати темно-червоний колір і приємну міцність. Ще через 4-5 заварювання, коли потенція чаю знижується, поступово збільшуйте час експозиції, щоб отримати бажаний рівень міцності.
І ми, звичайно ж, закликаємо любителів чаю поекспериментувати з дозуванням та часом, щоб зробити свій чай кращим відповідно до індивідуальних уподобань.
Чай Чжен Шань Сяо Чжун упакований виробником у фольгований пакет.
Душевного вам чаювання!
Ціни:
125 г = 299 грн
100 г = 250 грн
Основні | |
---|---|
Вага | 125 г |
Країна виробник | Китай |
Упаковка | Паперовий пакет |
Форма випуску | Розсипний |
Тип чаю | Червоний чай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Zhong Min Hong Tai |
Збір | весна 2023 |
- Ціна: 299 ₴