Кудін (苦丁茶) — незвичайно цілющий, гіркуватий, чаєподібний напій, виготовлений з листя вічнозеленого гостролиста широколистого, і є несправжнім, традиційним чаєм.
Він входить в сильноферментовану категорію Кху Ча. Кудін можна заварювати самостійно, а також його можна застосовувати, як добавку до сильно ферментованих чайних напоїв, відмінно гармонує з Шу Пуерами. Кудін ще називають «Кхудин», «Падуба», «Гірка сльоза», «Гірка трава», а також «Чаєм здоров'я та краси», «Чаєм довголіття», «Тоніком для мозку і серця».
Технологія виробництва Кудіна
Для виготовлення Кудіна сировину збирають вручну, ранньою весною, як тільки на деревах почали розпускатися листя.
Процес виготовлення Кудіна подібний технології виробництва зеленого чаю, сировина проходить декілька етапів у виготовленні: скручування листя і легке сушіння на сонці.
Основні якості і особливості Кудіна:
- Зовнішній вигляд сировини довгі щільно скручені листя в веретено, подібні голці, зеленого кольору;
- Настій — прозорий, від світло-зеленого, який по мірі заварювання темніє до жовтого;
- Аромат — глибокий, трав'янистий;
- Смак — гіркувато-солоденький;
- Післясмак — ніжно гіркий, який переходить в солодкий.
Корисні властивості
Кудіна Фахівці називають Кудін напоєм від 100 хвороб, напоєм здоров'я і довголіття.
Вживання напою «Гіркої трави» має корисні властивості для організму:
- виявляє жарознижуючу та протизапальну дію;
- зменшує розумову втому і стрес;
- підвищує тонус тіла;
- стимулює роботу серця;
- виводить шлаки і токсини, очищає печінку;
- покращує роботу шлунково-кишкового тракту, надає допомогу при колітах;
- нормалізує тиск;
- сприяє схудненню.
Як правильно заварювати Кудін:
Основні рекомендації заварювання:
- перед приготуванням чаю підігрійте чайну посуду;
- на 150–200 мл води використовуйте 1-2 голки (3–5 грам заварки);
- залийте кип'яченою і охолодженою до 70–75 °C водою;
- витримуйте 3-5 секунд, при наступних заварках час заварювання необхідно збільшувати до 15 сек.
«Гірка трава» витримує до 5 заварювань.
Температуру води, кількість сировини і час приготування потрібно пристосовувати під свої особисті смакові особливості, чим більше сировини, часу приготування і вище температура — тим міцніший і більш гірким буде напій.
Чай «Гірка сльоза» — хороший вибір для людей, які уважно стежать за своїм здоров'ям і бажають збільшити захисні сили організму.
Цей китайський чай Кудін упакований у фірмову, стильну жерстяну банку, прикрашену східним малюнком.
Зберігати сировину Кудіна необхідно в темному, сухому і прохолодному місці, без сторонніх запахів у непрозорій герметичній ємності, бажано в заводський упаковці.
Ціни:
125 г = 450 грн
100 г = 399 грн
50 г = 250 грн
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Форма випуску | Листовий |
Вага | 125 г |
Термін придатності | 540 днів |
Збір | весна 2022 |
- Ціна: 550 ₴