Червоний китайський чай Кимун преміум Lepinlecha, Китайський червоний чорний чай
Червоний чай Кімун - один з найпопулярніших сортів китайського червоного чаю у світі, він займає почесне місце в списку десяти знаменитих чаїв Китаю і входить до трійки найцінніших червоних чаїв на планеті.
Кімун - це європейська назва китайського чаю Цімень Хунча (скор. Цихун).
Червоний чай Кімун вважається улюбленим напоєм англійської королеви Вікторії та всього британського королівського будинку, за що прозваний «чаєм, гідним імператриці».
Вперше цей чай був офіційно проголошений всесвітньо відомим у 1979 році Ден Сяопіном.
Завдяки своїй високій якості цименський червоний чай отримав багато державних нагород та золотих медалей на міжнародних чайних виставках.
Червоний чай Кімун імпортують майже до 50 країн світу.
Аромат чаю запашний і стійкий, схожий на фруктовий або орхідеєвий. На світовому ринку такий тип аромату фахівці називають "цименським".
Колір і настою, і чайного дна червоний та блискучий.
Смак чистий, свіжий, міцний та щільний.
Смакові властивості червоного чаю Кімун:
Аромат цього чаю — сильний, запашний, стійкий, тонкий, димний, сосновий, багатий на фруктові ноти, серед яких чітко чути поєднання яблука і сливи.
Смак щільний і солодкий з квітковими мотивами, що гармонійно підкреслені легкою, але з пряністю і терпкістю.
Колір настою.
При заварці Кімун дає гарний, прозорий, червоно-рубіновий колір.
Корисні властивості червоного чаю Кімун
У чаї Кімун міститься багато вітамінів В2 (рибофлавін), В9 (фолієва кислота), К (філлохінон), каротинів (провітаміни вітаміну А) та токоферолів (одна зі складових частин вітаміну Е).
Багато в червоному чаї та вітаміну С, щоправда, у готовому напою його менше, ніж у зеленому чаї. Пов'язано це з тим, що при температурах вище 60 ° С вітамін починає швидко розпадатися, але швидкість його розпаду залежить від наявності вільних іонів міді і заліза.
Оскільки в червоному чаї вони не настільки пов'язані неокисленими поліфенолами, ніж у зеленому, швидкість розпаду вітаміну С у червоному чаї дещо вища, ніж у зеленому.
Серед харчових продуктів червоний чай цінується так само як важливе джерело фторидів.
Білки: за загальним вмістом амінокислот і безпосередньо з концентрації чайних амінокислот — теанінів, червоні чаї займають серед всіх видів чаю друге місце.
Але в червоному чаї ще є у невеликій кількості вільні амінокислоти.
У червоному чаї багато кальцію, міді, натрію, фосфору, цинку та калію. Американське кардіологічне суспільство дійшло висновку, що "червоний чай є одним із напоїв, багатих на флавоноїди, які є антиоксидантами і здатні виганяти вільні радикали, тобто червоний чай може суттєво знижувати захворюваність на інфаркт міокарда".
У цих дослідженнях продемонстровано, що в антиоксидантному питанні чашка червоного чаю набагато ефективніша за часник, броколі або моркву.
Для антиоксидантної дії найкраще випивати по 2-3 чашки червоного чаю на день.
Антиоксидантні властивості мають селен і вітаміни С, Е і А. Якщо пити чай разом із продуктами, багатими на ці речовини, то ефект буде набагато сильнішим.
Вживати червоний чай разом із овочами, фруктами, вершковим маслом, молоком та яйцями – це право розумна гастрономічна звичка, спрямована на підтримку здоров'я.
Крім того червоний чай має різного роду антибактеріальну дію і може служити як профілактичний засіб від застуди.
Флавоноїди в червоному чаї здатні вбивати токсичні бактерії в харчових продуктах і змушують віруси грипу втрачати інфекційну силу. Під час застуди або коли болить горло, корисно так само полоскати рот червоним чаєм.
Рекомендації щодо заварювання червоного чаю Кімун:
Розігрійте чайник для заварювання і чашки гарячою водою.
• Покладіть на дно ємності 5-7 г чайного листя на 200 мл води і залийте його закип'яченою та охолодженою до 90-95 °C водою.
• Перше заварювання чаю Кімун триває 3-5 секунд і призначене виключно для промивання чайного листа. Цю заварку не слід пити, її треба злити.
• Після того, як «вмили» чайний лист, друга заварка повинна витримуватися 1 хвилину, і кожна наступна збільшується приблизно на 1 хвилину. Зливайте настій повністю, не дозволяючи залишатися чаю у воді.
При заварці червоного чаю Кімун "протокою", він витримує близько 3-5 заварювань.
Ароматну та теплу консистенцію прийнято доповнювати будь-якими інгредієнтами: лимонним соком, молоком, а також цукром та медом.
Червоний чай Кімун підлягає тривалому зберіганню (3-4 роки), при цьому його смак та аромат вже не змінюватимуться.
Душевних вам чаювань!
Ціни:
50 г - 499 грн
25 г - 399
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Червоний чай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 50 г |
Упаковка | Жерстяна банка |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Lepinlecha |
Рік збору врожаю | весна 2022 |
- Ціна: 499 ₴