Жасминовий китайський чай зелений Lepinlecha, 125 г
Жасминовий китайський чай Lepinlechа - це чудовий, наповнений особливим букетом ароматів зелений чай з додаванням квіток жасмину.
Батьківщиною зеленого жасминового чаю (Молі Хуа Ча) вважається північ провінції Фуцзянь – гірські плантації повіту Аньсі.
Історичні факти виникнення жасминового чаю були знайдені, тому можна лише припускати, що чайне листя з квітами жасмину перемішалися випадковим чином, або у пошуках нових смакових якостей їх спеціально з'єднали разом.
За вишуканий смак та приємний аромат, жасминовий чай знайшов широку популярність у всьому світі.
Технологія виробництва жасминового чаю це ціле мистецтво.
За основу жасминового чаю беруться молоде добірне листя зеленого чаю, яке збирають на початку весни. Сировина висушується і зберігається до кінця літа, коли цвіте жасмин.
Квітки жасмину збирають у найспекотнішу пору року, коли концентрація ароматичних речовин у них досягає межі. Це відбувається рано-вранці, поки пелюстки щільно закриті і квіти не підсохли на пекучому сонці і не втратили частину свого аромату.
Увечері, коли квіти починають відкриватися, зелений чай змішують із жасмином та зберігають протягом ночі. Вночі квітки жасмину відкриваються та випускають свій аромат у чай.
Процес природної ароматизації займає більше чотирьох годин і повторюється до 6-7 разів, щоб чай повністю ввібрав аромат і смак квітів жасмину. Чайне листя поглинає не тільки аромат, але і вологу зі свіжих квітів жасмину, тому після ароматизації сировину знову просушують.
Деякі ексклюзивні сорти зеленого чаю жасминового розкладаються по упаковках прямо з квітами.
Справжні гурмани знають дивовижну особливість такого чаю: через прозоре скло чайника можна спостерігати, як під впливом гарячої води квіти жасмину розкриваються та оживають, набуваючи свого первозданного вигляду.
Ароматний жасмин та вишуканий зелений чай гармонійно доповнюють один одного, створюючи чудовий напій.
Смакові властивості зеленого жасминового чаю
-Аромат жасминового чаю крутить голову! Насолоджуватися його унікальним та неповторним, тонким, солодкуватим ароматом жасмину потрібно ще до того, як Ви заварите цей чай. Ефірні олії, отримані з квіток східного чагарника, піднімають тонус, знімають м'язову та нервову напругу, ефективно застосовуються для зняття стресів.
-Смак цього чаю – дивовижний! Легкість, ніжність, чарівність. Ці три складові іскряться у ньому у рівних пропорціях. Крім цього він має квітково-пряний, м'який, солодкуватий смак без терпкості.
. Колір.
При заварюванні настій чаю жасминового прозорий, ніжно-жовтий. Квіти жасмину не заглушають власне чайний аромат, вони надають йому вишуканості та витонченості, відтіняють його глибину.
Корисні властивості зеленого жасминового чаю
Союз зеленого чаю та квітів жасмину – чудовий антидепресант.
Чай допомагає заспокоїтись при стресових ситуаціях та покращує настрій. Чай з жасмином пробудить у жінці чуттєвість і сексуальність, допоможе відновити репродуктивні функції, а чоловікові він дасть приплив сил і підвищить працездатність.
Жасмин запобігає розвитку деяких форм онкологічних захворювань.
Зелений жасминовий чай багатий на вітаміни і мінеральні речовини, він активізує обмін речовин, стимулює роботу головного мозку і зміцнює стінки судин. Кофеїн і теобромін, що мають легку сечогінну дію, стимулюють роботу нирок.
У Китаї завдяки вживанню у великих кількостях якісних зелених чаїв та улунів порівняно рідкісні захворювання, пов'язані з відкладенням каменів у печінці, сечовому міхурі, нирках.
Чай завдяки своїм адсорбуючим властивостям діє на нирки і печінку як засіб очищення від шкідливих речовин, що накопичуються там.
Зелений жасминовий чай також сприяє накопиченню у внутрішніх органах вітаміну C, що позитивно впливає на стійкість до захворювань.
Чай з жасмином очищає організм від шлаків, виводить токсини та розщеплює підшкірний жир, роблячи вашу фігуру стрункою, а шкіру здоровою та гладкою.
Чай з жасмином корисний для регулювання рівня глюкози в крові, а у людей похилого віку діє профілактично в подальшому розвитку хвороби Паркінсона.
Жасминовий чай має протизапальні властивості.
Щоб повною мірою насолодитися смаком, а також ароматом і отримати користь від зеленого чаю жасминового, потрібно вибирати чай, який був ароматизований живими квітами жасмину і в жодному разі, не маслом або есенцією.
Рекомендації щодо заварювання зеленого жасминового чаю
• Сполосніть ємність (чайник або колбу, гайвані або філіжанки) гарячою водою.
• Покладіть на дно 5-7 г чайного листя з жасмином на 100-150 мл води і залийте його закип'яченою та охолодженою до 80-85 °C водою.
• Перше заварювання зеленого чаю жасминового триває близько 10 секунд і призначене виключно для промивання чайного листа. Цю заварку не слід пити, її треба злити.
• Після того, як ви «вмили» чайний лист, кожна наступна заварка повинна тривати максимум 1 хвилину. Хочеться відзначити, що зелений жасминовий чай досить швидко віддає свій смак воді, тому не перетримуйте його під час заварювання, інакше вийде дуже міцний напій. Заварки мають бути швидкими.
• Рекомендуємо пити маленькими ковтками, розподіляйте чайний настій по всій ротовій порожнині, щоб почути післясмак цього прекрасного чаю. Обов'язково вдихніть аромат із посуду (з дна склянки чи кришки гайвані).
Зелений жасминовий чай можна заварювати 5-7 разів.
Зберігати зелений жасминовий чай потрібно у темному, сухому, прохолодному місці, без сторонніх запахів, у герметичному посуді.
Душевного вам чаювання!
Ціни:
125 г = 650 грн
100 г = 599 грн
50 г = 350 грн
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Зелений чай |
Вага | 125 г |
Упаковка | Жерстяна банка |
Подарункова упаковка | Так |
Термін придатності | 540 днів |
Збір | весна 2022 |
Користувацькі характеристики | |
Подарункове паковання | Так |
- Ціна: 750 ₴/упаковка