Чахай — це проміжна посудина, куди зливається заварений чай з чайничка (або гайвані), перш ніж розлити його по піалам.
Чахай виконує три важливі функції:
1) У чахаї залишається осад. Коли ви розливаєте чай з гайвані або чайничка, яким би якісним і великолистовим не був чай, в ньому завжди присутня дрібна фракція — чаїнки. Вони всюдисущі і потрапляють в найменші отвори. Коли ви переливаєте чай в чахай, чаїнки, підкоряючись тяжінню, осідають на дно. Для цього цілком достатньо тридцяти секунд. Іноді трохи більше. А після цього з чахаю по піалам ви розливаєте вже прозорий настій.
2) Користуючись чахаєм, ви не образите нікого зі своїх друзів. Якщо ви заварюєте чай для компанії, скажімо, з чотирьох осіб, то розлити всім порівну прямо з гайвані - практично ніколи не виходить. Зазвичай виходять три повні піали і ще одна, заповнена наполовину. Все це тому, що гайвань закрита кришкою, і ви не бачите, скільки настою залишилося всередині. Але цього ніколи не відбудеться, якщо ви користуєтеся чахаєм. Китайці - королі натяків і символізму. Недолити комусь із дорогих гостей чаю під час церемонії - може означати все, що завгодно і може бути інтерпретовано, як завгодно. Ось чому важливо використовувати чахай.
3) Чахай робить настій рівномірним і дозволяє всім учасникам чайної церемонії розглянути і оцінити глибину кольору отриманого чайного настою.
Чахай — це невід'ємний атрибут чайної церемонії.
Характеристики:
Обсяг чахая — 250 мл
Матеріал — скло.
Основні | |
---|---|
Матеріал | Скло |
Гарантія | 12 міс |
Користувальницькі характеристики | |
Тип посуду | Лаха |
Об`єм | 250 |
- Ціна: 350 ₴